Utdrag ur boken

Det faktiskt existerande universitetet, del 2

Vad det gäller forskare och lärare så försiggår deras yrkesverksamma liv helt bakom universitetens portar. Och precis som på alla andra arbetsplatser så organiserar man sig i grupper och nätverk som knyter samman vänner och stänger ute alla som på något sätt är annorlunda. Sedan tävlar vi allihopa om hur olika åtråvärda resurser ska fördelas – löner, tjänstetitlar och forskningsbidrag – och som alltid kommer de flesta att belönas långt över sin kompetensnivå. Men när vi alla samlas i fikarummet på eftermiddagarna så låtsas vi naturligtvis inte om någonting av allt det där. Vi skrattar istället åt prefekten försök till lustigheter, skvallrar om studenter och gör vårt yttersta för slippa tala om vår egen forskning. Överlever man till fyra kan man sedan hämta på dagis och gå hem.

0 Comments

Leave a Reply