Nästa dag väcktes vi av alla tuppar som gal och vågor som skvalpade.  Beata, Yrsa, Erik och Diane hade sovit lite trångt i samma säng och faster Lena tyckte det hade varit lite väl varmt.  Vi var dock alla mycket glada över att vara på vår tropiska ö och glada också över att vi inte behövde åka runt isang-thaew den här dagen också.  Ändå gladare blev vi när vi äntligen fick lite frukost.

Det mesta vi gjort sen var att bada, bada och bada.  Att bada i riktigt varmt vatten är inte alls som att bada i norrländska hav eller älvar.  Det är trevligt nämligen och man kan ligga i tills man tröttnar, inte tills man fryser fast.  Erik som vanligen är en kruka sågs simma ut till en liten flotte tillsammans med sin fru och dom hade t.o.m. tillräckligt mycket krafter kvar för att ta sig upp på flotten i fråga.  Saga simmade med snorkel, Beata hoppade upp och ner, men dom små akvariefiskarna som simmade omkring i vattnet blev inte speciellt rädda.  Inga hajar sågs till trots ivrigt spanande. 

Det visade sig också gå mycket bra att bygga olika sandkonstruktioner och den vita och finkorniga sanden var helt perfekt att göra droppslott av.  Några personer i gruppen tyckte till och med att sanden var droppslottsvänligare än den på Sudersand på Fårö.  Vissa ska då alltid överdriva!  Med lagom stora mellanrum kom det en snäll tant och sålde färsk saparot, ananas, klauy, bananer, och farang, guava.  En gubbe kom och villa sälja tatueringar men vi avböjde dumt nog.

{besps}thailand2002/sagascotrar{/besps}

Sen åt vi lunch — bläckfisk mest, flottyrstekt, vitlöksinkokad och sötsyrad med chilli-inläggningar till.  Mums fillivalross!

Efter lunchen började det sen kännas lite varm och vi inriktade oss på andra aktiviteter än att ligga i solgasset.  Erik sov, Diane umgicks med sin yngsta dotter och faster Lena började tänka på vad hon skulle äta till middag.  Några av oss åkte också sparkcykel. Det var mycket roligt.  Fast man måste ha hjälm och knäskydd annars kan det vara farligt för man kan nämligen ramla.  Saga demonstrerar här ovan hur det ska gå till.

Mot slutet av eftermiddag gick vi ut på en liten strandvandring.  Dock kom vi inte så långt eftersom det var ytterst bergigt åt alla håll.  Vi hittade i alla fall lite olika koraller, snäckor och farfar tappade sin hatt.  Vi var precis så ensamma om stranden som man alltid skulle vilja vara, men samtidigt var vi inte så otroligt ensamma att det inte gick att snabbt få lite mat.  Idealiskt med andra ord.

Vad beträffar Yrsa så umgicks hon som vanligt mest med thailändare.  Hon hittade snart en snäll thailändsk tant som i sin tur hade hittat en massa små krabbor.  Hon sa att hon skulle ha krabborna till som tamsom är en kryddig thailändsk sallad som är mycket populär bland thailändare.  Yrsa sa att hon inte tycker om kryddig thailändsk sallad men däremot tycker hon om krabbor.

yrsa krabba 1yrsa krabba 2yrsa krabba 3

Sen gick vi tillbaka till vår lilla bungalow och bytte om för middagen.  Vi åt helstekt fisk och mer bläckfisk, utom barnen som åtkaiphatkhao, stekt kyckling med ris.  Det var gott utan att vara sanslöst gott.  Vi drog och sen tillbaka till våra sammanlagt tre sängar och somnade ovaggade lite efter klockan åtta.  Det ända som hördes var ljudet av vågorna och lite look tung skval, thailändsk countrymusik, från restaurangen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *